vitvarorn.se
SSL
Sidan innehåller annonslänkar
Ankarsrum

Ankarsrum Höstpaket

Prisuppgifter

Läs mer och köp

<p><strong>Ta hand om h&ouml;stens sk&ouml;rd i form av frukt och k&ouml;tt</strong><br />H&ouml;stpaket <a href="https://www.elon.se/varumarken/ankarsrum-start">Ankarsrum</a> inneh&aring;ller kvarnhus med kvarnvals, 4-bladig kniv, 4,5 mm h&aring;lskiva, matarbord, matarpropp, st&auml;nkskydd, passertillsats och 3 korvhorn 10/20/25 mm. Respektive tillbeh&ouml;r kan k&ouml;pas separat.<br />Med detta speciella h&ouml;stpaket kan du p&aring; ett bra s&auml;tt ta hand om det som tiden har att erbjuda. Mal ditt eget k&ouml;tt, stoppa din egen korv eller g&ouml;r &auml;pplemos av fallfrukten. Perfekt f&ouml;r dig som jagar eller f&ouml;r dig som vill ha koll p&aring; vad du &auml;ter.</p> <p><strong>Kompatibilitet</strong><br />Kvarnen passar alla maskinmodeller, N1-N30, som tillverkats sedan 1945 tills nu.<br />OBS! Dagens h&aring;lskivor, kniv och kvarntillbeh&ouml;r passar dock inte till kvarnmodell 8 som tillverkades 1945-1978 (se siffra p&aring; kniven). Diametern &auml;r annorlunda och inga reservdelar finns l&auml;ngre att k&ouml;pa till kvarnmodell 8.</p> <p><strong>Smidig montering och anv&auml;ndning</strong><br />Montera kvarnhuset runt drivuttaget, drag &aring;t vingmuttern och placera kvarnvalsen s&aring; att den g&aring;r ordentligt ner i uttaget.<br />F&ouml;r p&aring;matning anv&auml;nder du den speciella matarproppen och inget annat.</p> <p><strong>K&ouml;ttkvarnen</strong><br />Med k&ouml;ttkvarnen kan du g&ouml;ra dina egna kvalitetshamburgare och mala din egen k&ouml;ttf&auml;rs.&nbsp;H&aring;lskivan 4,5 mm passar till det mesta - k&ouml;tt, kyckling, fisk med mera.<br />Du kan ocks&aring; anv&auml;nda kvarnen till att g&ouml;ra str&ouml;br&ouml;d eller cheesecakebotten, riva mor&ouml;tter och ost eller finhacka l&ouml;k.<br />Om k&ouml;ttet &auml;r sv&aring;rmalet kan du kyla det innan malning eller f&ouml;rmala med 8 mm h&aring;lskiva (k&ouml;pes separat).</p> <p>N&auml;r du ska mala monterar du kniven och h&aring;lskivan, f&auml;ster med l&aring;sringen och tippar maskinen &aring;t sidan.<br />T&auml;nk p&aring; att inte dra &aring;t l&aring;sringen f&ouml;r h&aring;rt, eftersom l&aring;sringen kommer att dras &aring;t av momentet n&auml;r du anv&auml;nder kvarnen och kan d&aring; bli sv&aring;r att lossa.<br />P&aring; k&ouml;ttkvarnen monterar du pastaplattorna, kakspritsen och rivj&auml;rnet som finns att k&ouml;pa som extra tillbeh&ouml;r.</p> <p><strong>Stoppa korv</strong><br />N&auml;r du ska stoppa korv monterar du korvringen och korvhornet, f&auml;ster med l&aring;sringen och tippar maskinen &aring;t sidan. Du kan v&auml;lja tre tjocklekar p&aring; korv - 10, 20 och 25 mm.<br />Det &auml;r bra att frysa kvarnen innan du ska stoppa korv.&nbsp;Sm&ouml;rj in korvhornet med lite korvsmet s&aring; blir det enklare att tr&auml; p&aring; fj&auml;lstret.<br />Om det kommer in luft i korven, stanna maskinen och tryck f&ouml;rsiktigt luften bak&aring;t via luftsp&aring;ret.</p> <p><strong>Passertillsatsen</strong><br />Med passertillsatsen kan du exempelvis g&ouml;ra ditt eget &auml;pplemos. Passera frukt och b&auml;r till mos eller pur&eacute;.<br />Tomater, apelsiner, krusb&auml;r, urk&auml;rnade plommon och k&ouml;rsb&auml;r passeras r&aring;a, medan &auml;pplen b&ouml;r kokas lite l&auml;tt innan. N&auml;r du passerar b&ouml;r du anv&auml;nda st&auml;nkskyddet.<br />Resterna som kommer ut kan du anv&auml;nda 2-3 g&aring;nger f&ouml;r att f&aring; ut mer fruktjuice.<br />Om du &auml;r n&ouml;tallergiker, ska du alltid k&auml;rna ur frukten f&ouml;rst.<br />Montera passertillsatsen p&aring; kvarnvalsen och l&aring;s fast med l&aring;sringen. Tippa maskinen p&aring; sidan och montera st&auml;nkskydd och matarbord.</p> <p><strong>Reng&ouml;ring<br /></strong>Ett tips &auml;r att rensa resterna fr&aring;n kvarnen genom att mala igenom en skorpa, l&ouml;k eller potatis.<br />Diska sedan kvarnhus, kniv, kvarnvals, h&aring;lskivor, passertillsats och l&aring;sring f&ouml;r hand med vatten och diskmedel och torka direkt. Sm&ouml;rj sedan h&aring;lskivor och kniv med lite matolja och eftertorka med hush&aring;llspapper.<br />Korvhornet, matarbordet, matarproppen och st&auml;nkskyddet diskar du enkelt i maskin.</p>

Kategori: Tillbehörköksapparater
Artikelnummer: 108314